InformatieWie zijn we, en wat doen we ...
Tourclub Kloosterzande is opgericht op 2 december 1981 en is een toerfietsvereniging. De club is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie .

Volgens de statuten is de doelstelling van onze tourclub: “ Het bevorderen van het toerfietsen in al zijn verschijningsvormen.” In de praktijk komt het er op neer dat er op zondagochtend gezamenlijk een ritje van ongeveer 60 KM wordt gereden (zie ook Trainingen).

Liefhebbers kunnen na afloop van zo’n ritje in ons clublokaal, Cafe de Kastanje te Kloosterzande onder het genot van een potje bier nog wat napraten over……? Wat je op dat moment kwijt wilt…..!

Gedurende de zomertijd wordt er op de woensdagavond ook nog wat gefietst; voor de sterrit competitie of vrijblijvende trainingsritjes. Kort samengevat: Bij Tourclub Kloosterzande kun je in groepsverband rondfietsen op een racefiets of ATB en sociaal contact onderhouden met andere fietsers.
Naar bovenOnze aanmeld procedure
Wanneer iemand zich via deze website aanmeld bij onze toerclub, dan zal de onderstaande tekst op het beeldscherm verschijnen ;

Langs deze weg bevestigen wij jouw aanmelding als lid van TC Kloosterzande via onze site. Om je lidmaatschap definitief te maken dien je eerst de contributie à € 60,00 over te maken op ons rekeningnummer NL83RABO 0332634744 t.n.v. TC Kloosterzande o.v.v. “Lidmaatschap + je naam”. Zodra we jouw contributie ontvangen hebben zullen wij je aanmelden bij de NTFU als lid van onze vereniging en ben je welkom tijdens onze clubritten. Daarnaast zullen wij contact met je opnemen om je te voorzien van wat praktische informatie, waaronder een wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de webshop voor het bestellen van clubkleding. Het is de bedoeling dat tijdens clubritten deze clubkleding altijd gedragen wordt.

Naar boven


Wat zijn de kosten?
De jaarlijkse contributie voor onze fietsende leden bedraagt :

  • € 60,- Hoofdlid
Voor degene, die op persoonlijke titel lid is van de NTFU of die lid is van een andere wielerclub en die zelf de NTFU bijdrage betaalt of die via die andere vereniging voor hem wordt afgedragen, bedraagt de contributie € 30,- voor de leden op wie dit laatste van toepassing is, verzoeken wij dit voor onze administratie ook nog even via de email aan ons te melden ( bestuur@tckloosterzande.nl ).
Naar boven

NTFU

TC Kloosterzande is aangesloten bij de NTFU. Deze organisatie zorgt ook voor de verzekering.  Klik hier  om naar de NTFU website te gaan.

Om een schade te melden  Klik hier
Naar boven


Trainingen
Iedere zondag wordt er gezamenlijk getraind. De training bestaat uit de route's 1 t.m 5 ( alle route's zijn ongeveer 62 KM lang ). Welk rondje op welke zondag wordt gereden, wordt bepaald aan de hand van een vast route schema. Bekijk hiervoor onze agenda

Dit jaar gaan we in 4 groepen rijden nl. :

  • Groep 1: (vertrek om 9:30 ) Vrije snelheid
  • Groep 2: (vertrek om 9:30.5 ) p/m 35 km
  • Groep 3: (vertrek om 9:31 ) p/m 30 km
  • Groep 4: (vertrek om 9:15 ) Langzaam

Tijdens deze trainingen rijdt er met groep 4 een volgwagen mee. Wanneer er geen groep 4 is, dan rijdt de volgwagen met groep 3 mee, enz ...

Naast boven genoemde trainingen worden er ook toertochten in clubverband gereden. Welke tochten dat zijn en de data van deze tochten zijn in onze agenda terug te vinden.
Naar boven


Evenementen

TC Kloosterzande organiseert jaarlijks 1 open-evenement:

Kloosterse Wind Tocht - dit is een toertocht van 75 / 105 km, begin mei.

Deze tocht is uitgepijld en gaat door de mooiste gebieden van Zeeuws-Vlaanderen.
Naar boven


Huishoudelijk reglement

Om het huishoudelijk reglement te bekijken Klik hier
Naar bovenClub-activiteiten

Naast de wekelijkse trainingen en de twee open evenementen organiseert onze tourclub verschillende andere activiteiten voor haar leden.

Vanaf juni 2014 organiseren wij de wielerronde van Kloosterzande. Klik hier om de details van deze wielerronde te bekijken.

Naar boven

Andere fiets-sites

Rond surfend op internet kom je nog vele andere sites, die met fietsen te maken hebben, tegen. We hebben er hier een paar verzameld:

Naar boven

Bestuur

Voor een overzicht met informatie over het bestuur van onze tourclub Klik hier

Naar boven

Privacy beleid

Als u ons privacy beleid wilt inzien Klik hier

Naar boven

Algemene voorwaarden
Als u onze algemene voorwaarden wilt inzien Klik hier
Naar bovenEen paar tips!

Scherm instelling

Om deze website optimaal te kunnen bekijken, wordt aanbevolen om de schermresolutie op : ( 1280 bij 960 pixels ) te zetten.
Voor meer informatie hierover klik hier

Internet browser

Bij het maken van deze website hebben we gebruik gemaakt van de Mozille Firefox internet browser. Als je ook gebruik wilt maken van deze internet browser i.p.v. de standaard Windows internet verkenner klik dan hier om deze te downloaden.

Naar boven