Welkom op de website van TC Kloosterzande

Chauffeur van dienst voor Clubrit ( Zo / 23 Sep ) is : Claudine Mahu

Onze toerclub
Tourclub Kloosterzande is opgericht op 2 december 1981 en is een toerfietsvereniging. De club is aangesloten bij de NTFU ( Nederlandse Toer Fiets Unie ).
Volgens de statuten is de doelstelling van onze tourclub: “ Het bevorderen van het toerfietsen in al zijn verschijningsvormen.” In de praktijk komt het er op neer dat er op zondagochtend gezamenlijk een ritje van ongeveer 60 KM wordt gereden ( bij wijze van training ).

Liefhebbers kunnen na afloop van zo’n ritje in ons clublokaal, Cafe de Kastanje te Kloosterzande onder het genot van een potje bier nog wat napraten over……? Wat je op dat moment kwijt wilt…..!
Gedurende de zomertijd wordt er op de woensdagavond ook nog wat gefietst; voor de sterrit competitie of vrijblijvende trainingsritjes.
Kort samengevat: Bij Tourclub Kloosterzande kun je in groepsverband rondfietsen op een racefiets of ATB en sociaal contact onderhouden met andere fietsers.

Voor meer informatie klik hier , of stuur ons een email berichtje.

 • Kloostersewind

  Kloostersewind - 2017
  Op zondag 7 mei 2017 hebben we weer onze jaarlijkse toertocht gereden.


  Het was weer een prachtige fietsdag!
 • Amstel Gold Experience

  Amstel Gold Experience - 2016
  Op zaterdag 9 juli zijn we weer met een delegatie van onze toerclub naar Limburg geweest om daar een toertocht te gaan rijden in het mooie Limburgse landschap.


  Ook dit jaar zaten er weer een aantal mooie beklimmingen in het parcours, En de after-party was er ook weer eentje om in te lijsten!
 • Alpenstage

  Alpenstage - 2015
  Vandaag de Croix de Fer heel bekend en in de Tour de France van buiten categorie en na een avond etappe zoals gisteren is het wel een zware opgave.

  Benny en Simon hebben besloten de rit mee te maken vanuit de auto en foto’s te maken.
  Jelle is weer uitgerust en gaat gewoon weer mee, al vlug vormen zich weer dezelfde groepjes als alle ander andere dagen, het een beklimming van 25 Km maar het uitzicht doet wonderen, door het genieten voelen we onze benen niet eens. Onderweg worden weer heel wat filmpjes gemaakt die we jullie nog wel laten zien.

  De afgelopen week is goede harmonie verlopen, een week om nooit meer te vergeten. Als iedereen thuis is zullen er nog meer verhalen los komen.

  Vrijdag 14 Juni ( 2013 )
 • Elfstedentocht

  Fiets elfstedentocht - 2016
  Op pinkstermaandag 16 mei 2016 is er weer een delegatie van TC Kloosterzande naar Friesland geweest, om aldaar de fiets elfstedentocht te gaan rijden.
  Al meer dan 100 jaar fietsen op pinkstermaandag ongeveer 15.000 deelnemers de Fietselfstedentocht. De route van deze 235 kilometer lange tocht start en finisht in Bolsward. Deelnemers starten in 23 verschillende groepen, 's morgens tussen 05.00 en 08.00 uur in het centrum van Bolsward. Iedere 8 minuten start er een groep met ongeveer 650 deelnemers. Het lotingssysteem zorgt voor de indeling van de verschillende groepen. Om de tocht te volbrengen moeten de deelnemers alle stempels bij de verschillende posten hebben gehaald en uiterlijk om 24.00 uur bij de laatste finishcontrole in Bolsward zijn.

  Voor meer informatie Klik hier
 • Kloostersewind

  Kloostersewind - 2016
  Op zondag 1 mei 2016 hebben we weer onze jaarlijkse toertocht gereden.


  Bij het rijden van deze toertocht kun je kiezen voor 75 of voor 105 km!